Huidtypen? Of heeft je huid meer te vertellen?

huidtypen? Of heeft je huid meer te vertellen? Kim De Backer

Als Holistic Beauty Therapist kies ik voor een andere aanpak dan de traditionele methodes die de huid indelen in verschillende typen. Voor mij is de huid namelijk veel meer dan een oppervlakkige categorie; het is een weerspiegeling van je innerlijke welzijn. Soms heeft je huid behoefte aan extra voeding of ziet ze er dof uit omdat je niet helemaal lekker in je vel zit.


Achterliggende boodschap

In de klassieke schoonheidsleer wordt ons geleerd om de huid onder te verdelen in huidtypen. Maar wat als we dieper zouden kijken naar wat je huid écht probeert te vertellen? Wat als we de achterliggende boodschap van je huid zouden begrijpen en je de juiste tools zouden geven om dit te integreren in je dagelijkse beauty routine?

Stel je voor, je hebt normaal gesproken een stralende huid met een natuurlijke glans, maar de laatste tijd oogt je huid dof en futloos. Ondanks dat je je routine volgt met serums en crèmes, lijkt er niets te helpen. Dit komt vaak voor wanneer je door een emotionele disbalans gaat, bijvoorbeeld door stress, verdriet of een gevoel van onrust.

Ik had eens een klant met precies zo’n situatie. Ze vertelde dat haar huid altijd een gezonde glow had, een normaal huidtype, maar plotseling werd ze dof en leek ze wel ‘leeg’. Ze probeerde verschillende producten, zelfs gezichtsbehandelingen die meer machinaal waren, maar niks bracht haar huid terug in balans. Tijdens de Beauty & Soul Treatment bespraken we niet alleen haar huidverzorging, maar ook wat er op dat moment in haar leven speelde. Ze deelde dat ze door een zware tijd ging op haar werk en zich constant uitgeput voelde. Dit emotionele gewicht droeg ze met zich mee, en dat zag je terug in haar huid.


Beauty Detox

We richtten ons niet alleen op de buitenkant, maar ook op haar innerlijke welzijn. Ik stelde haar voor om met de Beauty Detox van Colour&Spice te starten, zodat ze eerst haar huid kon zuiveren. Tegelijkertijd werkten we aan het herstellen van haar balans, door aandacht te besteden aan ontspanning en zelfzorg. Na verloop van tijd herstelde haar huid niet alleen fysiek, maar begon ze weer te stralen van binnenuit. “Dit is het bewijs dat de huid een spiegel is van je innerlijke wereld, en dat een holistische aanpak de sleutel is naar langdurige schoonheid en welzijn.

Ik geloof er niet in dat het enkel smeren van serums en crèmes je huid mooi maakt of houdt. Natuurlijk spelen deze producten een rol, maar ik zie ze als een aanvulling op een dieper, holistisch proces. Het draait om het begrijpen van de werkelijke behoeften van je huid en het aanpakken van de oorzaken van onevenwichtigheden.


3 fasen

Door te begrijpen wat je huid echt nodig heeft, kan je gerichter en effectiever werken aan een gezonde huid. Dit is waarom ik samen met mijn klanten kijk naar meer dan alleen de huid zelf; we werken aan een routine die verder gaat dan oppervlakkige verzorging. Echte schoonheid begint immers met balans, zowel van binnen als van buiten. Dat is waar mijn aanpak met Beauty & Soul om draait.

Binnen de Beauty & Soul Treatments gaan we ook niet werken op huidtypen, maar volgens de 3 fasen: zuiveren, voeden en verstevigen. Ook je thuisverzorging gaat in deze stappen. We hebben eerst te zuiveren om nadien je huid te voorzien van de juiste bouwstoffen en van hieruit gaan we ze terug verstevigen. We volgen de natuurlijke cyclus van je huid én de natuur.

Door deze benadering kunnen we een transformatie bereiken, waarbij je niet alleen een stralende huid hebt, maar ook een innerlijk gevoel van welzijn en balans ervaart. Met deze aanpak kunnen we samen werken aan een prachtige, gezonde huid die van binnenuit straalt.


Jouw moment

Merk je dat je huid haar glans verloren heeft en wil je die natuurlijke uitstraling terug? Misschien is er meer aan de hand dan je denkt. Boek een Beauty & Soul Treatment en ontdek hoe ik je kan helpen om niet alleen je huid te laten stralen, maar ook je innerlijke balans te herstellen. Samen werken we aan de kern van je huidproblemen, zodat je van binnenuit weer gaat stralen.

Klaar voor de volgende stap naar een stralende huid en een ontspannen geest?
Boek nu je afspraak via deze link of bel me op 0494 87 59 83!


“Stralende huid, stralende ziel – schoonheid begint van binnenuit.”

Beauty & Soul Greets!

Kim De Backer – Holistic Beauty Therapist

Gerelateerde berichten

Over Kim

Er bestaat een diepe verbinding tussen alles: je lichaam en geest, je hart en ziel. Vanuit deze kijk startte ik in 2005 mijn holistische schoonheidspraktijk in Morkhoven. Een praktijk met holistische benadering waar innerlijke en uiterlijke schoonheid en je goed voelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Net zoals de zon en de maan, het licht en het donker, yin en yang. De natuur is onze grootste leermeester en vanuit deze visie zijn ook de Beauty & Soul Treatments én de Journey opgebouwd.

Behandelingen

Laat je inspireren

We gebruiken cookies op onze website om jou de meest relevante ervaring te bieden door je voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Meer informatie.